Vanmorgen had onze kleine Tennessee zin in poffertjes. Helaas hadden we geen poffertjesbeslag in huis, maar geen nood!
We besloten om pancakebeslag te maken en dit in de poffertjespan te bakken.
Het resultaat? Heerlijke kleine pancakes die net zo lekker zijn als poffertjes, misschien zelfs nog wel lekkerder!
1. Meng het zelfrijzend bakmeel, het ei, de melk, de zoetstof en het zout in een kom tot een glad beslag.
2. Verhit de poffertjespan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of margarine toe in elke holte van de pan.
3. Giet of schep het beslag in de holtes van de pan. Let op dat je ze niet te vol doet; de pancakes moeten de ruimte hebben om mooi te rijzen.
4. Bak de pancakes totdat ze aan de onderkant goudbruin zijn, draai ze dan om en bak de andere kant ook goudbruin.
5. Serveer de mini-pancakes warm met stroop, poedersuiker, vers fruit of wat je maar lekker vindt.
Tennessee vond het geweldig om de kleine pancakes te maken.
Voor haar ging het vooral om de leuke vorm, en ze was helemaal tevreden met het eindresultaat. De kleine pancakes waren perfect van formaat voor haar kinderhandjes en ze heeft er heerlijk van gesmuld.
Voor ons was het een eenvoudige en snelle manier om haar een bijzonder ontbijt te geven zonder veel extra moeite.Het was een leuke en smakelijke start van de dag en zeker voor herhaling vatbaar.
Hoewel de poffertjespan oorspronkelijk bedoeld is voor het maken van de typisch Nederlandse poffertjes, is hij verrassend veelzijdig. Volgende keer gaan we mini omeletten maken!
Heb je zelf ook een poffertjespan en gebruik je hem voor andere recepten?
Deel je creaties en ervaringen in de reacties hieronder. We zijn benieuwd naar jullie tips en trucs!
Reactie schrijven
Wendy (oma) (vrijdag, 17 mei 2024 03:25)
Mmm dat lijkt me zeker lekker. Ga het ook gauw proberen
Jose (vrijdag, 17 mei 2024 04:50)
Lekker smullen en je heb een goede keuken prinses